Leiderschap is overal

Schrijf je in en mis geen enkele aflevering

Vijf podcasts: Leiderschap is overal

• 6 november 2017: In de zoo
  • 13 november 2017: Op het voetbalveld
  • 20 november 2017: In het thuiskantoor
  • 27 november 2017: In de beenhouwerij
  • 4 december 2017: In de zorginstelling

Gedurende vijf afleveringen geven Koen en Jesse hun visie over leiderschap. Ze vertellen over de clichés en misvattingen die er bestaan rond leiderschap en over welk soort leiderschap er vandaag nodig is in de huidige maatschappij en samenleving. Vertrekkende van gebeurtenissen die we meemaken in ons dagdagelijkse leven, word je tijdens elke aflevering nog meer bewust gemaakt van leiderschap in je omgeving, maar ook je eigen leiderschap. Want leiderschap is tenslotte overal!

hashtag.png

#leiderschapoveral

Praat met ons mee via de hashtag #leiderschapoveral

jesse.png

Jesse Segers

Jesse Segers is professor Leiderschap en Organisatiegedrag aan Antwerp Management School. Hij is er ook adjunct-decaan van Onderwijs en medeoprichter van het Expertisecentrum Leiderschap. Daarnaast doceert Jesse aan Universiteit Antwerpen en was hij voormalig visiting professor aan de Northern Illinois University (USA) en de University of Calgary (Canada).

koen.png

Koen Marichal

Koen Marichal is master in de Psychologie (KU Leuven) en was tot 2010 senior HR-partner bij GDF Suez. Daarna richtte hij het Expertisecentrum Leiderschap op aan de Antwerp Management School. Dit expertisecentrum onderzoekt en ontwikkelt het leiderschap van mensen en organisaties dat nodig is om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen.

interviewer.png

Sven Speybrouck

Sven Speybrouck is een Vlaamse radio- en televisiepresentator. Sinds 2010 is hij samen met Koen Fillet te horen op Radio 1 tijdens het programma 'Interne keuken'.
Naast radio en televisie heeft Sven ook al diverse podcasts op zijn conto staan. Onder zijn deskundige leiding kwam de podcast 'Leiderschap is overal' tot stand.

De kleren van de leider

Koen Marichal en Jesse Segers publiceerden in 2017 het boek ‘De kleren van de leider’.

In dit boek lichten Koen en Jesse aan de hand van 19 inzichten en verschillende getuigenissen en testimonials hun visie op leiderschap toe.

Leiderschap is als sociaal fenomeen geen vaststaand gegeven, het is nooit definitief verworven. Leiderschap is wat mensen tot groep maakt en voor richting, betekenis en steun zorgt. De invulling ervan hangt af van de veranderende context, uitdagingen en personen. De kleren van de leider heeft het over de ware betekenis van leiderschap, maar ook over de perceptie, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties van de leider.

de-kleren-van-de-leider.png