Jouw opleidingspartner voor de publieke & social profit sector

Start november 2022

Ontvang als eerste de nieuwe brochure 'Executive Master in Public Governance & Leadership'

 

Krijg meer info over deze master

  • Nieuw modulair programma!
    Je kan kiezen om in 2, 3 of 4 jaar de volledige master af te werken of kiest enkel die modules die voor jou relevant zijn.
  • De enige Nederlandstalige (master-na-) master in publiek management in België voor iedereen werkzaam in of voor het publieke domein (overheid, social profit, NGO's, onafhankelijke overheidsbedrijven, etc.);
  • Verwerf een grondig inzicht in diverse aspecten van public governance en ontwikkel je leiderschapsvaardigheden;
  • Deeltijdse master, specifiek gericht op professionals met een voltijdse leidinggevende functie;
  • Lees meer over het vernieuwde curriculum, de brede keuze aan masterclasses, data & prijs van deze master.

Wil je graag meer weten over deze opleiding? Neem contact op met Inge Salden of laat je gegevens achter via het formulier hiernaast voor alle updates over het nieuwe programma, de nieuwe brochure en uitnodiging voor komende infosessies. 

De MBA voor het publieke domein

De belangstelling voor management in de publieke sector is enorm toegenomen. De snelle en steeds complexere maatschappelijke veranderingen hebben de rol van de overheid sterk gewijzigd. Politiek, beleid en bestuur kunnen niet langer zonder management. Een kwalitatief sterke dienstverlening vraagt kennis, inzicht en creativiteit van de moderne overheidsfunctionaris.

impact-op-jezelf-publiek-management

Impact op jezelf & de maatschappij

In deze master verwerf je een grondig inzicht in de diverse aspecten van overheidsmanagement en bestuurskunde, maak je kennis met de meest actuele onderzoeksbevindingen en kan je jouw eigen ervaringen toetsen aan de theorie en ervaringen van anderen. Je leert beter naar jezelf en kritisch naar je organisatie te kijken. Bovendien ontwikkel je jezelf verder om zo bij te dragen aan een duurzame organisatie en maatschappij.

skill-lab-ubliek-management

Uniek leadership & skills lab

Waar komt je leiderschap vandaan, waar sta je en hoe wil je ermee verder? Onder leiding van o.a. prof. Koen Marichal (auteur van De kleren van de leider – 19 inzichten in leiderschap) en prof.dr. Griet Peeraer krijg je meer inzicht in de betekenis van leiderschap, de evoluties in leiderschap, zul je experimenteren met mindfulness en ga je je eigen leiderschapsverhaal analyseren en evalueren. Deze labs vinden plaats tijdens een tweedaagse (incl. overnachting), 1 in het eerste jaar en 1 in het tweede.

3

Breed & kwaliteitsvol netwerk

Je maakt deel uit van een heterogeen netwerk van ervaren en hooggeschoolde professionals uit het publieke domein: dit zorgt voor een maximale kennis-en ervaringsuitwisseling. Door de aanvulling met masterclasses uit andere sectoren, treed je buiten je vaste groep medestudenten. Je krijgt de kans je netwerk verder te verbreden met experten uit andere vakgebieden en deelnemers die zich willen specialiseren in dezelfde topics als jij.

Na afstuderen kun je je ook aansluiten bij PuMa, de alumnivereniging van al onze opleidingen in publiek management.

Nieuw modulair schema

 

AMS_MRE_schema MPM_screen_small

 

En wat vinden de studenten ervan?

Onze alumni zijn echte ervaringsdeskundigen die je uitleggen hoe zij het programma hebben beleefd, hoe het hun carrière en hun leven veranderde en hoe het hen hielp te groeien.

Nathalie Mortelmans, Directeur bedrijfsvoering & zonesecretaris bij Brandweer Zone Rand

Lore Baeyens, coördinator SOM - Samen Onderwijs Maken - bij Stad Leuven

Masterproef, een echte return on investment

De masterproef, het sluitstuk van de opleiding, is een absolute return on investment: niet zelden wordt een organisatievraagstuk uitgewerkt dat in andere gevallen bij een consultant zou worden neergelegd. Vaak is de masterproef ook de aanzet voor verdere professionele projecten, studies, publicaties of aanbevelingen. 

Bekijk onze masterproeven

Banner BENE nb-1

 

inge-salden

 

Vragen over ons aanbod?

Wil je graag meer weten over ons brede aanbod aan opleidingen in de publieke & social profit sector? Heb je specifieke vragen en benieuwd welk programma het beste bij jou zou passen? Neem gerust contact op met mij voor een (Skype) call, ik help je graag verder!

Inge Salden 
inge.salden@ams.ac.be