Masterclass Change Management

Maak van elke nodige verandering in jouw organisatie een succesverhaal.


  • Krijg handvatten aangereikt om zowel grote als kleine verandertrajecten te (bege)leiden
  • Creëer nieuwe inzichten en ideeën via praktische workshops en concrete tools zoals de engagement profiler en leadership profiler
  • Ontdek hoe jouw organisatie juist in elkaar zit en wat de belangrijkste kenmerken zijn
  • Stippel een strategische koers uit die gedragen wordt door alle werknemers
  • Versterk het verandervermogen van jouw organisatie
  • Werk aan jouw eigen case
  • Kies zelf of je 1, 2 of 3 modules volgt in 3, 6 of 9 dagen
  • Start op 11 oktober

 

"Strategy is your current best guess. Strategic leadership is your guide."

Programmadirecteur Ron Meyer:

“Verandering wordt vaak als implementatie gepresenteerd – ‘het plan moet nog even doorgevoerd worden’. Maar in werkelijkheid is het veranderen van een organisatie veel complexer. Het is meestal niet helder waar men heen wil, wat veranderd moet worden en of het werkelijk een prioriteit is. De organisatie heeft ook vaak niet het vermogen om te veranderen, door een gebrek aan mensen en middelen, en vastgeroeste structuren. En het ontbeert velen de wil om te veranderen, omdat het niet in hun belang is of men onzeker is over waar het naartoe zal leiden. Change managers moeten weten hoe zij deze uitdagingen kunnen overwinnen en het proces van organisatorische verandering kunnen sturen."

 

Ron_Meyer_Change Management_Lightboard_NB_NOT_Youtube_B

 

Download brochure

Change is the new normal

De masterclass Change Management is opgebouwd uit 3 modules. Elke module duurt drie dagen en zoomt in op 1 concrete vraag. Je kan je inschrijven voor het volledige programma of per module, afhankelijk van de noden van jouw organisatie.

AMS_changemanagement_iconen_150px

Module 1: organisaties bouwen

Vooraleer je begint met veranderen, moet je weten hoe jouw organisatie in elkaar zit. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van jouw organisatie? Als ik ergens aan ga sleutelen, wat voor impact heeft dat elders?

AMS_changemanagement_iconen2_150px

Module 2: Strategische koers

Waar wil je naartoe met jouw organisatie? Wat moet er veranderen om daar te raken? Kan je dat al op voorhand inschatten? En hoe zorg je dat alle werknemers dezelfde koers varen?

AMS_changemanagement_iconen3_150px

Module 3: Verandering leiden

Welke obstakels moet je overwinnen? Hoe ziet het veranderproces eruit? Hoe kunnen je medewerkers zich aanpassen aan de uitdagingen? En hoe versterk je het verandervermogen van jouw organisatie om in de toekomst succesvoller te veranderen?

Ontdek het programma

Waarom je deze masterclass moet volgen

We leven in een VUCA-wereld: alles verandert razendsnel, niks is nog zeker, de markt is complex en onduidelijkheid is troef.

Als onderneming kan je twee dingen doen: je ziet het gebeuren en je stuurt hier en daar bij in de hoop overeind te blijven. Of je grijpt dit als een kans om veranderingen mee te sturen en er als organisatie sterker uit te komen.

Een echte keuze kan je dit niet meteen noemen. Of, zoals docent Ron Meyer het zegt: “Let’s ride the wave instead of letting it wash over you.”

Met onze masterclass geven we jou en je organisatie alvast de juiste kennis, tools en inzichten om voluit te surfen op de golven van verandering.

Download brochure