Logo_AMS_Powered_Black.png

Masterclass
Change Management

Ontdek hoe je organisatieverandering & -transformatie kan sturen. Download de brochure.

  • Ga aan de slag met jouw eigen case
  • Creëer nieuwe inzichten en ideeën via praktische workshops en concrete tools
  • Krijg handvatten aangereikt om zowel grote als kleine verandertrajecten te (bege)leiden
  • Kies zelf of je 1, 2 of 3 modules volgt in 3, 6 of 9 dagen
  • Start: 14 oktober

 

Mensen willen wel veranderen, ze willen alleen niet veranderd worden

 

Programmadirecteur Ron Meyer:

“Verandering wordt vaak als implementatie gepresenteerd – ‘het plan moet nog even doorgevoerd worden’. Maar in werkelijkheid is het veranderen van een organisatie veel complexer. Het is meestal niet helder waar men heen wil, wat veranderd moet worden en of het werkelijk een prioriteit is. De organisatie heeft ook vaak niet het vermogen om te veranderen, door een gebrek aan mensen en middelen, en vastgeroeste structuren. En het ontbeert velen de wil om te veranderen, omdat het niet in hun belang is of men onzeker is over waar het naartoe zal leiden. Change managers moeten weten hoe zij deze uitdagingen kunnen overwinnen en het proces van organisatorische verandering kunnen sturen. Zij kunnen niet opleggen, maar wel opjagen. Het gaat niet om implementatie, maar om de organisatie te leiden, begeleiden en zelfs verleiden.”

 

 

ONTDEK HET PROGRAMMA

Op jouw maat

De masterclass Change Management is opgebouwd uit 3 modules. Elke module duurt drie dagen en zoomt in op 1 concrete vraag.
Je kan je inschrijven voor het volledige programma of per module, afhankelijk van de noden van jouw organisatie.

 

banner_landingspagina

 

Laat je inspireren

“Change Management is als het herbouwen van een vliegend vliegtuig”

We vroegen aan Daan Sorgeloos, docent in de Masterclass Change Management, wat volgens hem de 5 belangrijkste changeproblemen zijn.

Lees de blog

“Iedereen wil veranderen, maar niemand wil verandering”

Een vaak gehoorde verzuchting van de change manager. Duurzame verandering kan dan ook nooit de opdracht zijn van één persoon binnen een organisatie.

Lees de blog

Waarom je deze masterclass moet volgen

We leven in een VUCA-wereld: alles verandert razendsnel, niks is nog zeker, de markt is complex en onduidelijkheid is troef.

Als onderneming kan je twee dingen doen: je ziet het gebeuren en je stuurt hier en daar bij in de hoop overeind te blijven. Of je grijpt dit als een kans om veranderingen mee te sturen en er als organisatie sterker uit te komen.

Een echte keuze kan je dit niet meteen noemen. Of, zoals docent Ron Meyer het zegt: “Let’s ride the wave instead of letting it wash over you.”

Met onze masterclass geven we jou en je organisatie alvast de juiste kennis, tools en inzichten om voluit te surfen op de golven van verandering.