Masterclass Innovatieve Arbeidsorganisatie

Stoom jouw organisatie vandaag klaar voor
de uitdagingen van morgen

Volg deze masterclass en...

• stel een integraal veranderplan op voor jouw eigen bedrijf/organisatie.
  • krijg een duidelijker beeld van het prestatievermogen binnen jouw bedrijf/organisatie en teken de ideale structuur uit.
  • leer de samenhang van zowel operationele, bestuursmatige als
    personeelsgebonden problemen zien.
  • verwerf bruikbare inzichten vanuit de sociotechniek.
  • leer hoe jouw bedrijf/organisatie tegelijk competitief én een aantrekkelijke werkgever kan zijn.
  • start: 2 december 2021.

Anders en beter organiseren? Geen luxe maar noodzaak

De laatste jaren neemt het belang van organisatorische en/of sociale innovatie toe. Er wordt daarbij gekeken naar de wijze waarop ondernemingen en organisaties zich intern structureren, samenwerken met andere organisaties of hoe zij hun personeel inzetten. Doe je dat niet, dan ga je vroeg of laat over de kop. Tijdens deze masterclass leer je een integraal veranderplan op te maken waarbij je zowel aandacht besteedt aan de structuurbouw als aan het veranderingsproces.

Je leert onder andere de ideale teamstructuur uit te tekenen op maat van een organisatie, maar ook hoe je een organisatie kan ondersteunen bij het kantelen van functioneel naar procesgericht. Daarnaast ontwikkel je meer vaardigheden en alternatieven om toe te passen bij het programmeren en regisseren van veranderprocessen.

•  Ontwikkel de competentie om bedrijven te ondersteunen in het vernieuwen van hun arbeidsorganisatie.
  • Krijg een beter inzicht in het verbeteren van het prestatievermogen van de arbeidsorganisatie en zorg ervoor dat de kwaliteit van de arbeid binnen de organisatie verbetert.
  • Leer hoe je organisaties kan ondersteunen om competitief te blijven en tegelijk een aantrekkelijke werkgever te zijn.
  • Krijg een combinatie van theorie, verdieping en actie: state-of-the-art academische kennis gecombineerd met coaching en werken aan jouw eigen case.

Download de brochure

Laat je inspireren door onze alumni

Foto Pieter-Jan_IAO_blog

Een revolutie met meetbare positieve resultaten

Geïntrigeerd om te weten wat innovatieve arbeidsorganisatie nog meer voor zijn bedrijf kon betekenen, kwam Pieter-Jan uit bij de masterclass van AMS: "Wij hebben dankzij deze masterclass onze tweede ‘revolutie’ kunnen doorvoeren, met een pak meetbare positieve resultaten."

Lees het verhaal van Pieter-Jan

Liesbet_LP

Innovatieve Arbeidsorganisatie is niet de zoveelste managementhype

"Dit is niet de zoveelste managementhype die enkele jaren in is en daarna plaats moet maken voor weer een ander model. Innovatieve Arbeidsorganisatie bestaat al tientallen jaren en is sterk wetenschappelijk en proefondervindelijk onderbouwd. Dit is een blijver. Het moet alleen nog meer bekend raken."

Lees het verhaal van Liesbet

sarah-stemgee-innovatieve-arbeidsorganisatie

Practice what you preach: AMS als Innovatieve Arbeidsorganisatie

“Wat ik heel fijn vond aan de opleiding was de introductie van het organisatiecanvas met de acht bouwstenen. Het lijkt op het eerste gezicht complex, maar het laat heel helder zien dat een organisatie een raderwerk is en dat alles aan elkaar vasthangt.  Voor mij was dat echt een aha-moment.”

Lees het verhaal van Sarah

In samenwerking met Workitects

DSC_0597a

Workitects (vroeger: Flanders Synergy) bouwde de afgelopen 10 jaar een stevig track record op in de begeleiding van organisaties en bedrijven naar meer werkbaar werk en innovatief organisatieontwerp. Deze rijke ervaring wordt ingebracht in de Masterclass IAO. Door storytelling, lessons learned, cases, tools, … komt de redesign theorie tot leven. Deelnemers kunnen op deze manier proeven van de vertaalslag van IAO in verschillende real life contexten. Contexten waar bijvoorbeeld niet langer met functies, maar met rollen wordt gewerkt. Zo trachten we de slaagkans van toekomstige verandertrajecten door deelnemers te verhogen. Stapsgewijs wordt je meegenomen in een praktijkgerichte, maar tegelijkertijd wetenschappelijk gefundeerde aanpak om organisaties beter te stroomlijnen. Zeker in turbulente (post)corona-tijden is zo’n aanpak meer dan ooit relevant.

Ontdek het programma

De innovatieve arbeidsorganisatie als ultieme hefboom voor transformatie

Programmadirecteur Peggy De Prins:

“Veel organisaties zijn omgevingsbewust: ze kennen de relevante ontwikkelingen in hun omgeving en zijn in staat om deze te vertalen naar een visie op de toekomst. Hier stopt het verhaal evenwel niet. Of omgevingsbewustzijn ook leidt tot continuïteit is immers sterk afhankelijk van de vraag of een organisatie er in slaagt om deze visie te vertalen naar een passende organisatie van het werk. Want deze bepaalt uiteindelijk het gedrag dat nodig is om de visie op de toekomst waar te maken."

formattedf-businessteam-working-cohesively
Download de brochure

IAO in de praktijk

Werknemers redden het niet meer met ‘traditionele’ competenties. Waarmee dan wel?

Als COVID-19 een voorbode is voor de toekomst, wat kan je daar dan uit leren voor jezelf, jouw team en jouw organisatie? We vroegen het aan een groep enthousiaste voortrekkers bij onze kennispartner Janssen Pharmaceutica.

Lees de blog

Effecten van
anders organiseren

Niko, TE Connectivity, Janssen Pharmaceutica en Terumo. Allemaal hebben ze grondige veranderingen doorgevoerd op vlak van efficiëntie. Deze veranderingen vinden hun oorsprong voornamelijk in de principes van de Masterclass Innovatieve Arbeidsorganisatie.

Lees de blog