Ontdek de Masterclass HRM

Van operationeel naar strategisch Human Resource Management

Download de brochure, ontdek de Masterclass HRM en...

• Creëer met jouw HR-beleid een sterke strategische meerwaarde voor jouw organisatie.
  • Ontwikkel vaardigheden die inzetbaar zijn in crisissituaties.
  • Neem een voorsprong op jouw concurrenten binnen de ‘war on talent’.
  • Realiseer een eindproject dat een mooie toegevoegde waarde oplevert voor jezelf én jouw organisatie.
  • Leer via beleving en ervaringsgerichte activiteiten.
  • Profiteer van onze 45 jaar ervaring op academisch- en operationeel HR-vlak.
  • De flexibele opzet van deze masterclass laat toe om de lessen om te zetten naar volwaardige virtuele alternatieven. Zo garanderen we continuïteit; online en/of op onze campus.
  • Start op 26 oktober.

De 6 uitdagingen van HRM

De HR-professional moet veelzijdig zijn. Het managen van human resources impliceert het werken met competenties en talent, het sturen van prestaties, het managen van de arbeidsorganisatie en het leiden van verandering. Aan elk van deze uitdagingen wordt in dit programma intensief aandacht besteed, en leggen we de brug tussen actuele wetenschappen, nieuwe tendensen en de dagelijkse praktijk.

duurzaamhrm

Duurzaam HRM

talentmanagement

Talentmanagement

prestatiemanagement

Prestatiemanagement

coaching

Coaching

veranderingleiden

Verandering leiden

werkomgeving

Werkomgeving

Ontdek de 6 uitdagingen: download de brochure

Laat je inspireren door onze studenten

corinne

Corinne Scoyer, Lokale politie Antwerpen

“Binnen deze opleiding krijg je heel veel voeling met verschillende raakvlakken. Dat triggert om hierover een visie te ontwikkelen.”

Lees het verhaal van Corinne

lien

Lien Demerie, Logi-technic

"Als ik ergens tegenaan loop in de job, dan neem ik er de cursus nog even bij. En dan komt de inspiratie meteen terug. Of ik denk terug aan iets wat de gastsprekers ons meegaven of ik ga even aankloppen bij de andere deelnemers.”

Lees het verhaal van Lien

roel

Roel Van Heurck, Axxes

“Ik vond het heel tof om continu die twee kanten van het verhaal mee te krijgen: je krijgt de theorie én meteen de weerslag of neerslag ervan in de praktijk.”

Lees het verhaal van Roel

Download de brochure

HRM is aan zet, dus zorg ervoor dat je de spelregels kent

Programmadirecteur Lou Van Beirendonck:

“Als HRM kan je niet langer beperken tot rekrutering en selectie. Je moet de hele keten onder controle hebben: van employer branding, over rekrutering en selectie, tot onboarding. Maar dat is slechts één stuk: er zijn ook andere aspecten van HRM die aandacht opeisen, zoals well-being, retentie, enz. HRM moet daarom op de toppen van de tenen gaan staan om medewerkers te vinden en te houden. Want het gaat uiteindelijk ook over de continuïteit en de groei van de organisatie, die afhangt van het vinden van voldoende, juiste mensen."

Hoe word je een future proof HR professional?

HRM is een multidisciplinair vakdomein waarbij zowel psychologie, sociologie en het recht als arbeidsorganisatie aan de orde zijn. Daarnaast wordt van een HR-professional ook verwacht de kar te trekken in geval van moeilijke of delicate gesprekken met medewerkers.

Lou Van Beirendonck, Academisch Directeur van de masterclass HRM van Antwerp Management School windt er geen doekjes om: “Het multidisciplinaire aspect van ons vak is ondergewaardeerd. Elke HR-professional moet steeds meer van alle markten thuis zijn.” Hoog tijd voor een interview over een duurzaam HRM-beleid.

Lees de blog

Tijd voor een nieuwe HR-bril?

HR-professionals krijgen dagelijks cijfers, mediaberichten, tabellen en rapporten. Deze data zijn doorgaans gestoeld op een lineaire gedachtegang, genre ‘wat is het effect van x op y?’ Maar organisaties, en mensen in organisaties, zijn complex en eerder irrationeel. Hoe kunnen we dan zo’n complex systeem bestuderen met technieken die zich vooral richten op enkelvoudige effecten van variabelen?

Door een ander perspectief te kiezen, namelijk een configurationeel perspectief, hebben we oog voor de complexe sociale realiteit van organisaties.

Lees de blog