Talent als nieuwe valuta

Krijg een antwoord op eigentijdse HR-vraagstukken. 

Flexibele benaderingen van talentmanagement

In de zomer van 2018 nam professor Ans De Vos de podcast ‘Talent als nieuwe valuta’ op in onze AMS-studio. Haar inspiratie haalt ze uit een recent onderzoek naar flexibele benaderingen van talentmanagement.

Het resultaat bestaat uit 4 afleveringen waarin innovatieve inzichten met betrekking tot duurzame loopbanen aan bod komen. Ze vertrekt telkens vanuit een fragment uit haar interview met Peter Cappelli, een van de invloedrijkste managementdenkers. In combinatie met de expertise van gastsprekers Alex Van Breedam en Jan Laurijssen leveren deze gesprekken vernieuwende inzichten op die iedere manager aan het denken moet zetten.

Listen on spotify

Aflevering 1: Talent supply chain

13 november 2018

De juiste goederen op de juiste plaats op het juiste moment: dat is de uitdaging binnen supply chain management. Voor de medewerkers binnen een organisatie geldt hetzelfde. Want de talenten van medewerkers zijn een cruciale schakel voor succes. Maar hoe stem je vraag en aanbod op elkaar af als het over talenten gaat?


Listen on spotify

Aflevering 2: De glazen bol van HR

20 november 2018

De toekomstige behoefte aan talent inschatten is geen gemakkelijke oefening. Hoe anticipeer je hier het best op als bedrijf? En hoe ga je om met de risico's die een onzekere arbeidsmarkt met zich meebrengt? 

"Voorspellen blijft een onzekere en risicovolle factor, dus kan je als bedrijf maar beter de markt beïnvloeden."


Listen on spotify

Aflevering 3: To hire or not to hire

27 november 2018

Waar leg je de focus bij jouw zoektocht naar talent? Ga je dit intern ontwikkelen of kijk je eerder extern? Of moet je juist inzetten op talentontwikkeling bij je eigen medewerkers en een interne jobmarkt creëren? 

"Waarschijnlijk zoeken we te snel extern naar een geschikte kandidaat en geven we interne medewerkers onvoldoende kansen".


Listen on spotify

Aflevering 4: Duur of duurzaam?

4 december 2018

Wat betekent de nieuwe talentbenadering voor het opleiden van mensen? Hoe blijven medewerkers op lange termijn inzetbaar?

"We hebben te weinig zicht op welke competenties we vandaag nodig hebben en welke dat in de toekomst zullen zijn.".


Over Ans De Vos

Over Ans De Vos

Vanaf de start van haar academische carrière is Ans De Vos gefascineerd door loopbanen. Haar missie? Mensen competenter maken in het sturen van hun eigen loopbaan zodat zij de verantwoordelijkheid kunnen nemen over hun professionele leven. 

In haar functie als professor aan Antwerp Management School en Universiteit Antwerpen, voert Ans onderzoek naar flexibele benaderingen van talentmanagement. Zij doet dit binnen de SD Worx leerstoel 'Duurzame loopbanen'. Je kan haar  regelmatig terugvinden als gastspreker op allerhande congressen en seminaries.

Ontdek onze opleidingen binnen HR en Organisatieontwikkeling

Human Resources Management en organisatieontwikkeling: elk bedrijf krijgt er mee te maken. Onze opleidingen op vlak van HRM en Organisatieverandering bieden je state-of-the-art kennis. De professoren en researchers staan bekend om hun accurate kennis en ervaring in het domein.

Master in Human Resource Management

Voltijdse opleiding van 1 jaar voor recent afgestudeerden.

Wie kiest voor deze opleiding, kiest voor een intern persoonlijk project waarbij we een heel jaar rond één topic werken: HR.

Aandacht voor de mens in de organisatie staat daarbij centraal.

Lees meer

 

Start To Lead

3,5-daagse opleiding voor junior managers en leiders.

Vooraleer we jou allerhande management-vaardigheden aanleren, zal je jouw eigen, unieke leiderschaps-DNA ontdekken. Want pas als je exact weet wat leiderschap inhoudt en wat jouw persoonlijke rol is, weet je welke vaardigheden jij nodig hebt.

Lees meer

 

Masterclass Change Management

9-daagse opleiding voor midden management en professionals.

Een continu verbeterproces of een radicale ommezwaai? Het maakt niet uit voor welk type verandering jouw organisatie staat: in deze opleiding ga je met je eigen case aan de slag. Zo kan je meteen toepassen wat je leert en jezelf en jouw organisatie gaandeweg zien groeien.

Lees meer

Masterclass HRM

10-daagse opleiding voor senior management en professionals.

Als HR-professional kan je een belangrijk steentje bijdragen aan het succes van je organisatie, maar er wordt ook veel van jou verwacht. Zo moet je niet alleen kennis hebben van economie, psychologie, recht, sociologie en organisatiekunde, je dient ook over bepaalde vaardigheden te beschikken die inzetbaar zijn in moeilijke situaties: je moet toegankelijk en integer zijn, medewerkers inspireren, verandering managen, enz.

Ontdek deze opleiding

Business Strategy & Leadership

3 modules van 2-3 dagen voor senior management en professionals.

De opkomst van 'nieuwe' ecosystemen dwingt ons tot het herdenken van traditionele manieren van werken. Als senior manager sta je voor een cruciale uitdaging: hoe kan je een duurzame, impactvolle strategie effectief ontwikkelen en doorvoeren?

Deze masterclass bestaat uit 3 modules die ieder apart gevolgd kunnen worden.

Lees meer

H


Over de H in HRM: talentmanagement in onzekere tijden

Toen hij zijn boek ‘The New Deal at Work’ schreef, bezocht Peter Cappelli het bedrijf General Electrics. Daar woonde hij het allerbelangrijkste moment bij van het assemblageproces van een auto: het moment dat de twee assembly lines – een voor de motor en een voor de body – samenkomen. Het deed hem denken aan talentmanagement, want: “Dat is hetzelfde als ervoor zorgen dat je de juiste persoon op de juiste plek op het juiste moment krijgt, toch?”

Lees de blogpost

R


Over de R in HRM: waarom talent de nieuwe valuta is

CFO: ‘What happens if we invest in developing our people and then they leave us?’ CEO: ‘What happens if we don’t, and they stay?’ Het is een bekend stukje dialoog van een mogelijke CFO en CEO waarmee prof. dr. Ans De Vos de aanwezige HR-professionals aan het denken zet tijdens de Masterclass Talent on Demand. “Talent management zou zomaar het cruciale element kunnen zijn waardoor organisaties hun doelen kunnen blijven realiseren, maar ook voor individuen om zich te onderscheiden en een duurzame loopbaan te voorzien.”

Lees de blogpost