NL

AMS heropent de campus

Wij kijken er naar uit jullie te verwelkomen in een veilige omgeving.

AMS_Corona_Infofilm_V4

AMS is een dynamische community van internationale studenten, docenten, medewerkers en partners. Hun veiligheid en gezondheid zo goed mogelijk beschermen blijft onze topprioriteit alsook ook het welzijn van onze maatschappij in het algemeen. De enige effectieve manier om dat te doen is het risico op overdracht zo veel mogelijk beperken.

We volgen dan ook bewust de nationale en lokale veiligheidsvoorschriften nauwgezet op. Bovendien hanteren we een specifiek protocol op basis van een door de VLIR (Vlaamse Interuniversitaire Raad) opgestelde pandemiematrix met concrete veiligheidsmaatregelen voor elk van de vier pandemieniveaus aangeduid met 4 kleurcodes (groen, geel, oranje en rood).

De toewijzing van de kleurcode voor onderwijs wordt bepaald door gezamenlijk overleg tussen de Risk Assessment Group (RAG), het Vlaams ministerie van onderwijs, het Antwerpse provinciebestuur en de burgemeester van Antwerpen.

In code geel en oranje blijft de AMS- campus open voor onderwijsactiviteiten. De campus zal enkel sluiten wanneer het risiconiveau rood wordt opgelegd aan de regio Antwerpen. 

De huidig geldende kleurcode is: code geel.

Het COVID-19 crisisteam volgt de updates vanuit de overheid nauwgezet op en zal waar nodig onderstaande maatregelen bijsturen. Heb je nog vragen of heb je nog zorgen, neem dan contact op met corona@ams.ac.be

In geval van een positieve COVID-19 test vragen we je zo vlug mogelijk covid.alert@ams.ac.be te contacteren.

Update: 1 september ’20

Veiligheid en hygiëne zijn onze hoogste prioriteit, elk individu is dan ook mee verantwoordelijk en draagt met zijn/haar aangepast gedrag bij aan het welzijn van de AMS-community en de maatschappij. Hiermee streven we er samen naar een omgeving te creëren waarin lage risicocontacten de uitgangsbasis zijn en zo helpen we de verspreiding van het virus tegen te gaan.

AMS_Corona_verbouwing-12

 

AMS_Corona_verbouwing-20

 

AMS_Corona_verbouwing-14